top of page

Alimente toxice și benefice pentru câiniChiar dacă tentația de a da câte o gustărică mai delicioasă blănosului tău poate fi mare, trebuie totuși să știm faptul că nu toate produsele pe care noi oamenii le mâncăm sunt benefice pentru animalele noastre.

Anumite alimente care sunt consumate zilnic sau sunt considerate chiar sănătoase pentru oameni, pot să reprezinte un pericol pentru animale.


Despre orice aliment am discuta nu trebuie să uităm de nivelul de toleranță al fiecărui animal.

Toleranța poate varia de la animal la animal și trebuie să fim conștienți că dacă un animal a mâncat un anumit produs și nu a avut de suferit, nu înseamnă neapărat că acesta este imun la produsul respectiv și să începem să îi dăm în doze mai mari. 

PRODUSE PERICULOASE


În topul listei se află ciocolata. Oricât de tentant ar fi să împărtășești bunătățile cu patrupedul tău preferat, ciocolata are un efect toxic datorită conținutului de Teobromină, un acid care poate provoca convulsii și chiar moartea animalului tău.Cafeaua. Ceea ce pe noi oamenii ne ajută să avem o doză de energie mai mare dimineață, le poate dăuna câinilor.Strugurii și stafidele. Deși pare ceva inofensiv pentru câini, strugurii pot provoca insuficientă renală acută.Avocado. Chiar dacă printre cele mai afectate animale nu se află neapărat câinii, avocadoul reprezintă un pericol datorită conținutului de persină și ar trebui să luăm în considerare și sămânța centrală mare care reprezintă un pericol de sufocare.Oasele provenite de la pui. Deși nu sunt toxice oasele de pui merită menționate deoarece prezintă un pericol datorită așchieri acestora în momentul în care se rup.

Riscul perforării unui organ al aparatului digestiv este foarte mare.Alcoolul. Poate provoca probleme la nivelul ficatului și al rinichilor.
Ceapa. Poate provoca o anemie severă la câini, la fel și ceapa pudră care este chiar mai dăunătoare datorită concentrației ridicate.