top of page

Alimente toxice și benefice pentru pisiciȘtim cât de greu este să reziști tentației de a-ți împărtăși mâncarea delicioasă cu animalul tău preferat, însă înainte să faci asta trebuie să știi ce alimente sunt benefice, dar mai ales ce alimente nu au voie să fie consumate de către prietenul tău blănos.


Chiar dacă unele produse pe care le prezentăm pot avea un efect negativ trebuie să ținem cont de nivelul de toleranță al fiecărui animal. Toleranța diferă de la animal la animal și chiar dacă un anumit aliment a fost consumat la un moment dat de către animalul nostru și acesta nu a avut un efect nociv, nu trebuie să continuăm să îl administrăm pe motiv că animalul este imun la respectivul aliment.


 

PRODUSE PERICULOASECeapa, usturoiul și arpagicul. Aceste legume pot produce anemie, atât în cazul pisicilor cât și în cazul câinilor. O expunere la o doză mică nu îi afectează, însă în cazul contactului cu pudra de ceapă sau alte produse asemănătoare foarte concentrate, pot pune în pericol viața animalului tău.

Lapte și produse lactate. Deși suntem obișnuiți din desene ca Jerry să fure laptele din farfuria lui Tom, în cazul pisicilor adulte nu este indicat consumul de lapte sau produse lactate, pentru că majoritatea pisicilor au intoleranță la lactoză.

Cafea și produse pe baza de cofeină. Orice aliment care conține cofeină nu trebuie să ajungă să fie consumat de animale. Consumul în cantități mari de cofeină poate avea efect letal.

Struguri și stafide. Ca și în cazul câinilor, despre care se știe că nu au voie să consume aceste fructe, pisicile sunt și ele afectate dacă mănâncă struguri. Rezultatul este insuficientă renală.

Tonul. Pisicile pot deveni ușor obsedate de consumul de ton, iar acest lucru nu este neapărat o problemă, atât timp cât nu mănâncă ton destinat consumului uman.

Un consum regulat al tonului pentru uz uman poate să producă probleme, datorită nivelului crescut de grăsimi nesaturate.
Ciocolata. Este la fel de periculoasă ca și în cazul câinilor. În componența ciocolatei există un acid care poate produce febră, vărsături, diaree și poate fi chiar fatal.